Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Rautavaara X on perustettu 2016. Yhtye esittää reipasta suomenkielistä rokkia, X -tekijää unohtamatta!

 

Monia kilometrejä takana ja monia edessä. Työmiehen moraalilla ja X -miehen innokkuudella edetään kohti seuraavaa seikkailua.

Rautavaara X perustettiin tarpeesta saada esille myös omia sävellyksiä monien cover vuosien jälkeen. Covereita toki soitellaan edelleen, kunnes omat biisit valtaavat settilistalla paikkansa.

Yhtye etsi muotoaan vielä alkuvuodesta 2016 ja heti muotonsa löydettyään alkoi hommiin. Keikkasetti saatiin kuntoon jo kesälle ja syksyllä jatkettiin studiohommien parissa.

Hiili Hiilesmaan (mm. Apocalyptica, Him, Negative) mixaama ja masteroima EP julkaistiin 1.5.2017.

EP sisältää 4 kappaletta, joista levyn avaava "Tatuoitu tyttö" on myöskin Rautavaara X:n ensimmäinen valmiiksi asti tehty sävellys.

Yhtye intoutui myös videoiden pariin oikein kunnolla ja julkaisi kaikista levyn kappaleista omat videonsa. Alkuperäinen idea oli tehdä vain yksi video, mutta kappaleiden sanoitukset antoivat aiheen myös kolmeen muuhun. Palkattiinpa "Palkkamurhaajan vapaapäivä" -videoon jopa ihka oikea näyttelijäkin.

Rautavaara X:n tuleva linja muotoutuu sävellysten, sanoitusten, soittamisen, sovittamisen, tuottamisen, ym. mukaan. Mitään ei ole pois suljettu, mutta luultavammin yhtye jatkaa orgaanisella rokkilinjalla muita musiikillisia mausteita unohtamatta. Tällä hetkellä tarkkakorvaisimmat ovat kuulleet vivahteita mm. Tehosekoittimesta, Hassisen Koneesta, Pink Floydista, Volbeatista ja Kissistä.

Vuoden 2018 yhtye aloittaa näyttävästi "Pyhimykset ja synnintekijät" videolla, sekä uusilla julkaisuilla. Yhtye pyrkii pitämään ahkeraa tahtiaan yllä myös vuonna 2018 ja julkaisemaan uutta musiikkia joka kuukausi.

Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu ahkera keikkailu ja mystisen X -tekijän loputon etsintä.

  

Bändin jäsenet: Nolu -rummut, Mika -kitara, Pasi -laulu ja basso